Botky letošního léta


Už jste je určitě také viděli. Odporné gumové dřeváky všech možných barev od růžové až po maskáčovou nebo duhovou. Hyzdiče dobrého vkusu všech slušných lidí, všech barevně citlivých lidí, všech lidí, kteří nosí na nohou normální boty a vůbec všech lidí, kteří mají nohy. Nejhorším zážitkem je ovšem potkat celou rodinku obutou do "žvýkaček", jak si netuše, že každým krokem ničí všem ostatním botám dobrou pověst, vykračuje a nabádá k podobnému neuváženému nákupu podobně nepochopitelně neuvažující "nosím ponožky do sandálů" lidi.


Nejstrašidelnější na aktuálním trháku českých tržnic však nejsou samotné boty a jejich zrůdnost. Nejstrašidelnější je to, kolik z nás je doopravdy nosí. Jsou nás tisíce. Začnou se češi co nevidět oblékat jako marťani? V čem je kouzlo prodejnosti zrovna těhle bot? Vždyť na tržnici je k dostání tolik jiných podobně šílených výtvorů zhoubovaných designérů z Čínské lidové republiky. Která mocnost, která korporace, které náboženství nebo prostě doprdele kdo vnutil celým šikům obyčejných českých bambulů tolik příšerných bot? Továrna na zpracování recyklovaných kondomů?

Bylo by jistě užitečné sociologicky prozkoumat, co konkrétně mají společného všichni ti, kteří bez uzardění po městě chodí v botičkách, jež by s odřenýma podrážkama prošly možná jako obuv na koupání v moři, a následně se pokusit tento prvek demence z naší společnosti chirurgicky odstranit. Apeluji na vás! Nenoste je! Gumové boty poškozují sperma, ohrožují těhotenství, způsobují rakovinu očí a vůbec ničí zdraví vám i lidem ve vašem okolí!